Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
17 september 2019
20:00 - 23:00

Locatie
Dorpshuis De Schalm

Categorieën


Boris’ ‘roots’ liggen op het platteland van Massachusets, maar hij heeft zich inmiddels al enige tijd geworteld in de bergen van New Mexico, de plek waar zijn muzikale ziel zich het meest thuis voelt. Vandaar dat de term ‘New Mexicana’ al is opgedoken bij het omschrijven van zijn muziek, die voor de hoofdmoot bestaat uit Americana, maar waar vele verschillende invloeden in te horen zijn zoals: folk, blues soul, country, pop en rock. Je zou er invloeden van Leonard Cohen, Steve Earle en Neil Young in kunnen aanwijzen, maar eigenlijk is zijn stijl gewoon uniek: Muziek waar die constante droge woestijnbries doorheen lijkt te waaien.

Zijn teksten en melodieën zijn onberispelijk. Zijn muziek is rauw, intens en sfeervol. Hij is gezegend met een stem die gruizig, warm, kalmerend en soulvol tegelijk is. Een stem als geen ander eigenlijk.

“Pure magie”- KindaMuzik, “een lust voor het oor”- NRC, “om van in de war te raken, zo mooi” – Het Parool, “ontstijgt zijn genre en creëert zijn eigen” – AltCountry.nl, “een van de meest veelzijdige talenten die op deze aarde rondlopen…” – Heaven, “een talent waarmee serieus rekening dient te worden gehouden” – Oor