Bovenaanzicht van de geplande nieuwe basisschool van Westwoud met huurwoningen achter dorpshuis De Schalm en de bestaande gymzaal.
© Illustratie Nieuweboer Architecten

Schetsontwerp multifunctionele accommodatie Westwoud gepresenteerd

Tijdens een druk bezochte inloopmiddag en -avond op 4 december konden inwoners een eerste schetsontwerp van de nieuwe multifunctionele accommodatie (MFA) in Westwoud bekijken. De nieuwe MFA komt achter dorpshuis de Schalm en sluit aan bij de vernieuwde gymzaal.

In de MFA komt basisschool de WestWijzer, peuterspeelzaal De Woudstappertjes en kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang Kappio. Ook het jeugdwerk van Westwoud krijgt onderdak in de MFA. Op de eerste verdieping van de MFA worden elf nieuwe sociale huurappartementen van het Grootslag gerealiseerd.

Woningstichting Het Grootslag is samen met de gemeente Drechterland opdrachtgever voor de nieuwbouw. Samen met de architect van Nieuweboer Architecten werd er tijdens het inloopmoment een toelichting op de getoonde schetsen gegeven.

Positief
Inwoners reageerden enthousiast. Met name de vormgeving van het gebouw werd positief ontvangen. Ook gaven inwoners nog een aantal praktische aandachtspunten mee, zoals de inrichting van de toegang van het gebouw. Al deze input wordt meegenomen en verwerkt bij de uitwerking van de schetsen tot een voorlopig ontwerp.

Tekst aangeleverd door de gemeente Drechterland.

Met dank aan Scope Bouwmanagement voor onderstaande illustraties.

 

 

.